Pečený lilek s rajským přelivem
Ingredience
Česnek |
10 g |
Cibule |
50 g |
Hummus |
150 g |
Lilek |
500 g |
Olej stolní |
0.5 l |
Protlak rajčatový |
15 g |
Rajčata |
160 g |
Vývar zeleninový |
200 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Lilky nakrájíme na 0,5cm plátky, které orestujeme na rozpáleném oleji. Orestované lilky dáme do pekáče. Nasekáme na jemno česnek a spolu s pokrájenými rajčaty a protlakem opražíme na oleji. Necháme směs důkladně spojit a přidáme konzervu hummus. Vše prohřejeme a nalijeme na lilky naskládané v pekáči.
- Zalijeme vývarem a pečeme v rozpálené troubě asi 20 minut.