Vepřové řízky v těstíčku
Ingredience
Brambory pečené |
400 g |
Citrony |
20 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká |
100 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sodovka |
100 ml |
Sůl |
10 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
150 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové kotlety |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet.
- Do misky nasypeme mouku, strouhaný sýr, přilijeme mléko, minerálku nebo sodovku, přidáme vejce, trochu soli a vymícháme těsto. Jednotlivé kotlety namáčíme a obalujeme v těstíčku, v pánvi rozehřejeme máslo a řízky na něm smažíme zvolna z obou stran.
- Usmažené řízky rozdělíme na talíře a ozdobíme plátkem citronu. Jako příloha jsou vhodné opečené brambory.