Vepřové řízky v těstíčku

Ingredience


Brambory pečené 400 g
Citrony 20 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká 100 g
Pepř černý mletý 3 g
Sodovka 100 ml
Sůl 10 g
Sýr Ementál (Primátor) 150 g
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové kotlety 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet.
  2. Do misky nasypeme mouku, strouhaný sýr, přilijeme mléko, minerálku nebo sodovku, přidáme vejce, trochu soli a vymícháme těsto. Jednotlivé kotlety namáčíme a obalujeme v těstíčku, v pánvi rozehřejeme máslo a řízky na něm smažíme zvolna z obou stran.
  3. Usmažené řízky rozdělíme na talíře a ozdobíme plátkem citronu. Jako příloha jsou vhodné opečené brambory.