Vepřová panenka na víně
Ingredience
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Okurky nakládané |
80 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata |
300 g |
Slanina vepřová |
80 g |
Sůl |
10 g |
Vepřová panenka |
600 g |
Víno červené |
300 ml |
Vývar zeleninový |
150 ml |
Zelenina nakládaná |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu nakrájíme na malé hranolky, nakládané okurky na nudličky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Vepřovou panenku prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a vcelku ji osmažíme v rozpáleném másle ze všech stran. Maso vyjmeme, na máslo nasypeme mouku, promícháme, zalijeme vínem, přidáme rajčata, okurky, nakládanou zeleninu, přiložíme maso, podle potřeby dolijeme vývarem a dusíme asi 20 minut.
- Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a obložíme dušenou zeleninou.