Vepřová panenka na víně

Ingredience


Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Okurky nakládané 80 g
Pepř černý mletý 3 g
Rajčata 300 g
Slanina vepřová 80 g
Sůl 10 g
Vepřová panenka 600 g
Víno červené 300 ml
Vývar zeleninový 150 ml
Zelenina nakládaná 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájíme na malé hranolky, nakládané okurky na nudličky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Vepřovou panenku prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a vcelku ji osmažíme v rozpáleném másle ze všech stran. Maso vyjmeme, na máslo nasypeme mouku, promícháme, zalijeme vínem, přidáme rajčata, okurky, nakládanou zeleninu, přiložíme maso, podle potřeby dolijeme vývarem a dusíme asi 20 minut.
  3. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a obložíme dušenou zeleninou.