Vepřové kotlety se zelnou omáčkou
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
150 g |
Houby čerstvé |
100 g |
Hovězí vývar základní |
300 ml |
Jíška hotová světlá |
30 g |
Kmín celý |
4 g |
Mléko polotučné |
400 ml |
Olej rostlinný |
50 ml |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
12 g |
Vepřové kotlety |
900 g |
Zelí kysané |
700 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kotlety naklepeme, po okrajích nařízneme, cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, česnek utřeme se solí.
- Kotlety potřeme česnekovou pastou, vložíme na rozpálený olej a usmažíme z obou stran dozlatova. Kotlety vyndáme, na olej nasypeme cibuli, houby, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, zalijeme vývarem, mlékem, osolíme, přidáme kmín pokrájené kysané zelí, zahustíme jíškou a vaříme nejméně 20 minut. Nakonec zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.
- Kotlety upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme zelnou omáčkou.