Vepřové kotlety se zelnou omáčkou

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Česnek 4 stroužek
Cibule 150 g
Houby čerstvé 100 g
Hovězí vývar základní 300 ml
Jíška hotová světlá 30 g
Kmín celý 4 g
Mléko polotučné 400 ml
Olej rostlinný 50 ml
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 3 g
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 12 g
Vepřové kotlety 900 g
Zelí kysané 700 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety naklepeme, po okrajích nařízneme, cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, česnek utřeme se solí.
  2. Kotlety potřeme česnekovou pastou, vložíme na rozpálený olej a usmažíme z obou stran dozlatova. Kotlety vyndáme, na olej nasypeme cibuli, houby, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, zalijeme vývarem, mlékem, osolíme, přidáme kmín pokrájené kysané zelí, zahustíme jíškou a vaříme nejméně 20 minut. Nakonec zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.
  3. Kotlety upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme zelnou omáčkou.