Vepřové kotlety na slanině s klobásou
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Cibule |
120 g |
Citronová šťáva |
20 ml |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Klobása Dunajská |
200 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý celý |
5 g |
Sádlo škvařené |
20 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
8 g |
Vepřové kotlety |
900 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kotlety naklepeme, osolíme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, klobásu na kolečka.
- V pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme lžíci sádla, přiložíme kotlety a osmažíme z obou stran dorůžova. Kotlety vyndáme, na tuk nasypeme klobásu, cibuli, orestujeme, zaprášíme mletou paprikou, promícháme a zalijeme vývarem. Okořeníme celým pepřem, ochutíme citronovou šťávou, povaříme, vrátíme do šťávy kotlety, prohřejeme a odstavíme.
- Kotlety rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou se slaninou a klobásou.