Vepřové kotlety na slanině s klobásou

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Cibule 120 g
Citronová šťáva 20 ml
Hovězí vývar základní 500 ml
Klobása Dunajská 200 g
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý celý 5 g
Sádlo škvařené 20 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 8 g
Vepřové kotlety 900 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety naklepeme, osolíme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, klobásu na kolečka.
  2. V pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme lžíci sádla, přiložíme kotlety a osmažíme z obou stran dorůžova. Kotlety vyndáme, na tuk nasypeme klobásu, cibuli, orestujeme, zaprášíme mletou paprikou, promícháme a zalijeme vývarem. Okořeníme celým pepřem, ochutíme citronovou šťávou, povaříme, vrátíme do šťávy kotlety, prohřejeme a odstavíme.
  3. Kotlety rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou se slaninou a klobásou.