Vepřový bůček na jablkách

Vepřový bůček na jablkách - obrázek

Ingredience


Brambory vařené 400 g
Cibule 200 g
Hořčice gurmánská 30 g
Hovězí vývar základní 200 ml
Jablka 300 g
Olej rostlinný 30 ml
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 10 g
Vepřový bok 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bůček bez kosti nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na plátky.
  2. Plátky bůčku osolíme, opepříme a potřeme pikantní hořčicí. V pánvi rozpálíme olej a plátky bůčku na něm osmažíme z obou stran dozlatova. Přisypeme jablka, cibuli, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
  3. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.