Vepřový bůček na jablkách
Ingredience
Brambory vařené |
400 g |
Cibule |
200 g |
Hořčice gurmánská |
30 g |
Hovězí vývar základní |
200 ml |
Jablka |
300 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
10 g |
Vepřový bok |
500 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bůček bez kosti nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na plátky.
- Plátky bůčku osolíme, opepříme a potřeme pikantní hořčicí. V pánvi rozpálíme olej a plátky bůčku na něm osmažíme z obou stran dozlatova. Přisypeme jablka, cibuli, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
- Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.