Špagety se sardinkami a rajčaty
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sardinky v oleji |
1 balení |
Špagety |
300 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
120 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a promícháme s trochou oleje.
- Na pánvi na rozehřátém másle osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme rajčata a chvíli dusíme doměkka. Vmícháme sardinky rozmačkané vidličkou, sůl, pepř, nasekanou petrželku a krátce povaříme.
- Směs a polovinu nastrouhaného sýru smícháme se špagetami. Pokrm upravíme na talíře a posypeme zbylým sýrem.