Špagety se sardinkami a rajčaty

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 40 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sardinky v oleji 1 balení
Špagety 300 g
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Parmezán 120 g
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a promícháme s trochou oleje.
  2. Na pánvi na rozehřátém másle osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme rajčata a chvíli dusíme doměkka. Vmícháme sardinky rozmačkané vidličkou, sůl, pepř, nasekanou petrželku a krátce povaříme.
  3. Směs a polovinu nastrouhaného sýru smícháme se špagetami. Pokrm upravíme na talíře a posypeme zbylým sýrem.