Široké nudle s rajčatovou omáčkou
Ingredience
Celer řapíkatý |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nudle široké |
350 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
600 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Víno bílé |
150 ml |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a promícháme s trochou oleje.
- Na pánvi na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev, očištěný, na kousky nakrájený celer a pod pokličkou zvolna dusíme asi 10 minut.
- Potom přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata, cukr, víno, sůl a pepř. Za občasného zamíchání vše dusíme doměkka.
- Polovinu omáčky nalijeme do uvařených nudlí. Přidáme nasekanou petrželku, oregano a zlehka zamícháme.
- Zbylou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.