Velikonoční zapečené jehněčí kotlety s bramborami

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Brambory 1 kg
Bujón hovězí 1 ks
Cibule 2 ks
Jehněčí kotlety 8 ks
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a brambory nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, kotlety lehce naklepeme. Ve vodě uvaříme kostku hovězího bujónu, petrželovou nať jemně nasekáme.
  2. Na másle orestujeme kotlety z obou stran, vyjmeme a do výpeku dáme smažit cibuli a brambory. Osolíme a opepříme.
  3. Pekáč vymažeme máslem, dno vyložíme polovinou smažených brambor s cibulí, na ně položíme kotlety, potřeme česnekem, přidáme bobkový list, tymián, petrželovou nať a přikryjeme druhou polovinou brambor. Směs zalijeme bujónem, přikryjeme poklicí a v předehřáté troubě pečeme zhruba 45 minut.