Velikonoční zapečené jehněčí kotlety s bramborami
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Brambory |
1 kg |
Bujón hovězí |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Jehněčí kotlety |
8 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli a brambory nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, kotlety lehce naklepeme. Ve vodě uvaříme kostku hovězího bujónu, petrželovou nať jemně nasekáme.
- Na másle orestujeme kotlety z obou stran, vyjmeme a do výpeku dáme smažit cibuli a brambory. Osolíme a opepříme.
- Pekáč vymažeme máslem, dno vyložíme polovinou smažených brambor s cibulí, na ně položíme kotlety, potřeme česnekem, přidáme bobkový list, tymián, petrželovou nať a přikryjeme druhou polovinou brambor. Směs zalijeme bujónem, přikryjeme poklicí a v předehřáté troubě pečeme zhruba 45 minut.