Fazole se slaninou a česnekem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Fazole |
400 g |
Kmín drcený |
1 špetka |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Den předem namočené fazole uvaříme doměkka a scedíme.
- V kastrole na rozehřátém oleji rozškvaříme slaninu nakrájenou na hranolky. Okořeníme kmínem, přidáme prolisovaný česnek, očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku a chvíli podusíme.
- Potom přidáme uvařené fazole, osolíme a vaříme ještě 10 minut. Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
- Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.