Fazole se slaninou a česnekem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Fazole 400 g
Kmín drcený 1 špetka
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Slanina vepřová 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Den předem namočené fazole uvaříme doměkka a scedíme.
  2. V kastrole na rozehřátém oleji rozškvaříme slaninu nakrájenou na hranolky. Okořeníme kmínem, přidáme prolisovaný česnek, očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku a chvíli podusíme.
  3. Potom přidáme uvařené fazole, osolíme a vaříme ještě 10 minut. Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
  4. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.