Mléčná polévka se sněhovými noky
Ingredience
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Cukr vanilka |
1 špetka |
Mandle |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
1 l |
Olej mandlový hořký |
0.25 kávová lžička |
Solamyl |
25 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Škrobovou moučku rozmícháme ve 4 lžících mléka. Zbytek mléka smícháme v hrnci s mletými mandlemi a mandlovým olejem, přivedeme k varu, odstavíme, vmícháme postupně rozpuštěnou škrobovou moučku a necháme znovu projít varem.
- Poté přimícháme žloutek rozšlehaný s 2lžícemi vody, ochutíme cukrem, vanilkovým cukrem a solí.
- Mezitím připravíme sněhové nočky. Z bílku a lžiček cukru ušleháme tuhý sníh, lžičkou z něj vypichujeme malé nočky, položíme na horkou polévku, zakryjeme a necháme cca 5min ztuhnout.
- Poté ihned podáváme.