Mléčná polévka se sněhovými noky

Ingredience


Cukr krupice 2 kávová lžička
Cukr vanilka 1 špetka
Mandle 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 1 l
Olej mandlový hořký 0.25 kávová lžička
Solamyl 25 g
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Škrobovou moučku rozmícháme ve 4 lžících mléka. Zbytek mléka smícháme v hrnci s mletými mandlemi a mandlovým olejem, přivedeme k varu, odstavíme, vmícháme postupně rozpuštěnou škrobovou moučku a necháme znovu projít varem.
  2. Poté přimícháme žloutek rozšlehaný s 2lžícemi vody, ochutíme cukrem, vanilkovým cukrem a solí.
  3. Mezitím připravíme sněhové nočky. Z bílku a lžiček cukru ušleháme tuhý sníh, lžičkou z něj vypichujeme malé nočky, položíme na horkou polévku, zakryjeme a necháme cca 5min ztuhnout.
  4. Poté ihned podáváme.