Uzené maso s majonézovou omáčkou

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Cibule 60 g
Feferony 15 g
Jablka 60 g
Jogurt bílý 150 g
Křen 15 g
Majonéza 200 g
Okurky nakládané 30 g
Pepř černý mletý 2 g
Sůl 4 g
Uzené maso vařené 700 g
Žampiony - sterilované 40 g
Petržel kudrnka 25 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, kyselou okurku na malé nudličky, oloupané jablko nastrouháme a křen také nastrouháme, feferonku nakrájíme najemno.
  2. Do misky vložíme majonézu, jogurt a vyšleháme. Přisypeme cibuli, křen, feferonku, jablko, okurku, podle chuti osolíme, opepříme a nakonec vmícháme nadrobno nakrájene sterilované žampiony. Promícháme a necháme uležet.
  3. Vařené uzené maso nakrájíme na porce, ohřejeme, doplníme vařeným bramborem, přelijeme majonézovou omáčkou a posypeme posekanou petrželkou.