Uzené maso s majonézovou omáčkou
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Cibule |
60 g |
Feferony |
15 g |
Jablka |
60 g |
Jogurt bílý |
150 g |
Křen |
15 g |
Majonéza |
200 g |
Okurky nakládané |
30 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sůl |
4 g |
Uzené maso vařené |
700 g |
Žampiony - sterilované |
40 g |
Petržel kudrnka |
25 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli nakrájíme nadrobno, kyselou okurku na malé nudličky, oloupané jablko nastrouháme a křen také nastrouháme, feferonku nakrájíme najemno.
- Do misky vložíme majonézu, jogurt a vyšleháme. Přisypeme cibuli, křen, feferonku, jablko, okurku, podle chuti osolíme, opepříme a nakonec vmícháme nadrobno nakrájene sterilované žampiony. Promícháme a necháme uležet.
- Vařené uzené maso nakrájíme na porce, ohřejeme, doplníme vařeným bramborem, přelijeme majonézovou omáčkou a posypeme posekanou petrželkou.