Vepřový špíz se zeleninou
Ingredience
Chléb konzumní |
200 g |
Cibule |
120 g |
Hořčice |
20 g |
Klobása Dunajská |
60 g |
Koření grilovací |
5 g |
Olej olivový |
20 ml |
Paprika zelená |
80 g |
Rajčata |
120 g |
Vepřová plec |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na tenčí plátečky, cibuli na osminky, papriku bez jádřinců na silnější plátky, rajčata na kostky a klobásu na kolečka. Vše střídavě napichujeme na jehly, grilovací koření s hořčicí rozmícháme v trošce oleje a vzniklou směsí špízy potíráme i během grilování.
- Špízy nejlépe ogrilujeme na zahradním grilu, v zimě je můžeme osmažit na pánvi. Podáváme s chlebem.