Telecí kotlety na houbách a špenátu

Ingredience


Houby čerstvé 150 g
Mouka pšeničná hladká 100 g
Sádlo vepřové škvařené 80 g
Strouhanka 200 g
Sůl 8 g
Sýr Eidam cihla 30% 100 g
Telecí kotlety 500 g
Vejce slepičí 2 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 2 dl
Mouka pšeničná hladká 40 g
Pepř černý mletý 4 g
Špenát listový čerstvý 200 g
Sůl 8 g
Šunka dušená 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme a nasolíme. Obalíme v mouce, vejci a strouhance a osmažíme na rozpáleném sádle dozlatova. Uchováme v teple, třeba v troubě. Vařící vodou zalijeme nasekané listy špenátu a necháme je spařit. Mezitím na másle osmahneme nakrájené houby a necháme asi 10 minut podusit, osolíme a odstavíme. V kastrolu z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání přiléváme mléko a vaříme, až vznikne hustá bešamelová omáčka. Vmícháme kostičky šunky, pepř a sůl a nakonec okapaný špenát. Do vymazaného pekáče rozložíme osmažené kotlety, na ně navršíme houby, zalijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme dorůžova, asi 15 minut.