Telecí kotlety na houbách a špenátu
Ingredience
Houby čerstvé |
150 g |
Mouka pšeničná hladká |
100 g |
Sádlo vepřové škvařené |
80 g |
Strouhanka |
200 g |
Sůl |
8 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
100 g |
Telecí kotlety |
500 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Špenát listový čerstvý |
200 g |
Sůl |
8 g |
Šunka dušená |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Telecí kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme a nasolíme. Obalíme v mouce, vejci a strouhance a osmažíme na rozpáleném sádle dozlatova. Uchováme v teple, třeba v troubě. Vařící vodou zalijeme nasekané listy špenátu a necháme je spařit. Mezitím na másle osmahneme nakrájené houby a necháme asi 10 minut podusit, osolíme a odstavíme. V kastrolu z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání přiléváme mléko a vaříme, až vznikne hustá bešamelová omáčka. Vmícháme kostičky šunky, pepř a sůl a nakonec okapaný špenát. Do vymazaného pekáče rozložíme osmažené kotlety, na ně navršíme houby, zalijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme dorůžova, asi 15 minut.