Vepřové uzené koleno pečené
Ingredience
Česnek |
8 stroužek |
Cibule |
120 g |
Hořčice |
50 g |
Křen |
40 g |
Pepř černý celý |
3 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
500 ml |
Tuk |
20 g |
Vepřové koleno uzené |
800 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uzená kolena dobře omyjeme, jednu cibuli necháme celou, druhou nakrájíme nadrobno. Kolena vložíme do hrnce, zalijeme vodou, aby byla akorát ponořená, přidáme celou cibuli, pár kuliček pepře a půl hodinky povaříme. Nesolíme, uzená kolena jsou slaná sama o sobě. Kolena vyjmeme, vložíme do tukem vymazaného pekáčku, přisypeme prolisovaný česnek, pokrájenou cibuli, přidáme trošku mletého pepře, vložíme do trouby a dáme péct. Pečeme zvolna asi hodinu, podléváme pivem, přeléváme vypečenou šťávou.
- Maso obereme od kosti, trochu pokrájíme a servírujeme s hořčicí a strouhaným křenem.