Vepřové uzené koleno pečené

Ingredience


Česnek 8 stroužek
Cibule 120 g
Hořčice 50 g
Křen 40 g
Pepř černý celý 3 g
Pepř černý mletý 3 g
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 500 ml
Tuk 20 g
Vepřové koleno uzené 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uzená kolena dobře omyjeme, jednu cibuli necháme celou, druhou nakrájíme nadrobno. Kolena vložíme do hrnce, zalijeme vodou, aby byla akorát ponořená, přidáme celou cibuli, pár kuliček pepře a půl hodinky povaříme. Nesolíme, uzená kolena jsou slaná sama o sobě. Kolena vyjmeme, vložíme do tukem vymazaného pekáčku, přisypeme prolisovaný česnek, pokrájenou cibuli, přidáme trošku mletého pepře, vložíme do trouby a dáme péct. Pečeme zvolna asi hodinu, podléváme pivem, přeléváme vypečenou šťávou.
  2. Maso obereme od kosti, trochu pokrájíme a servírujeme s hořčicí a strouhaným křenem.