Kořeněné brambory v jogurtu

Ingredience


Brambory 500 g
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cukr moučkový 1 kávová lžička
Hřebíček 0.25 kávová lžička
Jogurt bílý 4 polévková lžíce
Kardamom 0.25 kávová lžička
Kari koření 0.5 kávová lžička
Kmín drcený 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 120 g
Nové koření mleté 0.25 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Skořice mletá 0.25 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chilli koření, pepř, zázvor a kari koření rozmícháme v jogurtu. Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, oloupeme, nakrájíme na kolečka a potřeme jogurtovou směsí.
  2. Kmín osmahneme na rozpáleném másle, vložíme brambory, ochutíme cukrem a solí. Mírně podlejeme horkou vodou, zakryjeme a dusíme doměkka. Hotové posypeme směsí kardamomu, hřebíčku, nového koření a skořice. Podáváme k masu.