Velikonoční nádivka s vařenými vejci

Ingredience


Anglická slanina 150 g
Česnek 2 stroužek
Mléko plnotučné 500 ml
Mouka pšeničná hrubá 70 g
Paprika sterilovaná 2 polévková lžíce
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Pórek 100 g
Rohlíky bílé 7 ks
Špenát listový čerstvý 120 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 6 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Strouhanka 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájíme na nudličky, špenátové listy opereme a jemně nasekáme, pórek a pažitku nakrájíme nadrobno, sterilovanou papriku nakrájíme na nudličky, česnek utřeme, rohlíky nakrájíme na kostičky.
  2. V míse přelijeme rohlíky mlékem, v kterém jsme rozšlehali žloutky, a necháme vsáknout. Poté přimícháme slaninu, česnek, papriku, pórek, pažitku, špenát, sůl, pepř, mouku a promícháme. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
  3. Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme prosátou strouhankou, dno poklademe celými vařenými vejci a přelijeme rohlíkovou směsí. Směs uhladíme a v troubě předehřáté na 175 °C pečeme asi půl hodiny.
  4. Vychladlou nádivku vyklopíme na servírovací mísu, nakrájíme na plátky a podáváme.