Velikonoční nádivka s vařenými vejci
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Česnek |
2 stroužek |
Mléko plnotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hrubá |
70 g |
Paprika sterilovaná |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Pórek |
100 g |
Rohlíky bílé |
7 ks |
Špenát listový čerstvý |
120 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
6 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
800 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Slaninu nakrájíme na nudličky, špenátové listy opereme a jemně nasekáme, pórek a pažitku nakrájíme nadrobno, sterilovanou papriku nakrájíme na nudličky, česnek utřeme, rohlíky nakrájíme na kostičky.
- V míse přelijeme rohlíky mlékem, v kterém jsme rozšlehali žloutky, a necháme vsáknout. Poté přimícháme slaninu, česnek, papriku, pórek, pažitku, špenát, sůl, pepř, mouku a promícháme. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
- Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme prosátou strouhankou, dno poklademe celými vařenými vejci a přelijeme rohlíkovou směsí. Směs uhladíme a v troubě předehřáté na 175 °C pečeme asi půl hodiny.
- Vychladlou nádivku vyklopíme na servírovací mísu, nakrájíme na plátky a podáváme.