Velikonoční kopřivová nádivka se šunkou

Ingredience


Anglická slanina 60 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kopřiva 120 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko plnotučné 250 ml
Muškátový oříšek 2 špetka
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rohlíky bílé 8 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunka dušená 200 g
Vejce slepičí 4 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Strouhanka 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šunku nakrájíme na nudličky, česnek utřeme, cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, kopřivy spaříme a jemně nasekáme, rohlíky nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
  2. V míse přelijeme rohlíky mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky. Na másle osmažíme slaninu s cibulí, přimícháme šunku a orestujeme. Necháme vychladnout a přimícháme k rohlíkům. Přidáme kopřivy, petrželovou nať, česnek, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek a dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme do pekáče vymazaného máslem a vysypaného prosátou strouhankou. Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C zhruba půl hodiny.
  3. Nádivku servírujeme teplou.