Velikonoční kopřivová nádivka se šunkou
Ingredience
Anglická slanina |
60 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kopřiva |
120 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko plnotučné |
250 ml |
Muškátový oříšek |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rohlíky bílé |
8 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunka dušená |
200 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Šunku nakrájíme na nudličky, česnek utřeme, cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, kopřivy spaříme a jemně nasekáme, rohlíky nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- V míse přelijeme rohlíky mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky. Na másle osmažíme slaninu s cibulí, přimícháme šunku a orestujeme. Necháme vychladnout a přimícháme k rohlíkům. Přidáme kopřivy, petrželovou nať, česnek, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek a dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme do pekáče vymazaného máslem a vysypaného prosátou strouhankou. Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C zhruba půl hodiny.
- Nádivku servírujeme teplou.