Velikonoční vaječný salát s křenovou zálivkou

Velikonoční vaječný salát s křenovou zálivkou - obrázek

Ingredience


Čekanka 1 ks
Cibule červená 1 ks
Křen 30 g
Salát hlávkový 1 ks
Vejce slepičí 4 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Ocet vinný 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Zakysaná smetana 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, křen jemně nastrouháme, salát i čekanku natrháme na širší proužky. Olej smícháme se smetanou, octem, cukrem, solí a pepřem.
  2. Promícháme křen s cibulí, přelijeme zálivkou a necháme alespoň půl hodiny uležet.
  3. Servírovací mísu vyložíme listy salátu, poklademe rozpůlenými, natvrdo uvařenými vejci a přelijeme zálivkou. Vychladíme a podáváme.