Velikonoční vaječný salát s křenovou zálivkou
Ingredience
Čekanka |
1 ks |
Cibule červená |
1 ks |
Křen |
30 g |
Salát hlávkový |
1 ks |
Vejce slepičí |
4 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, křen jemně nastrouháme, salát i čekanku natrháme na širší proužky. Olej smícháme se smetanou, octem, cukrem, solí a pepřem.
- Promícháme křen s cibulí, přelijeme zálivkou a necháme alespoň půl hodiny uležet.
- Servírovací mísu vyložíme listy salátu, poklademe rozpůlenými, natvrdo uvařenými vejci a přelijeme zálivkou. Vychladíme a podáváme.