Nudle vaječné s tofu
Ingredience
Cibulka jarní |
3 ks |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej sezamový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
4 polévková lžíce |
Paprika žlutá |
1 ks |
Sójové výhonky |
100 g |
Sýr sójový - Tofu |
125 g |
Vývar zeleninový |
50 ml |
Zázvor celý |
2 polévková lžíce |
Česnek |
3 stroužek |
Nudle čínské vaječné |
250 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Podle návodu uvedeného na obalu uvaříme čínské vaječné nudle. Scedíme je a opláchneme ve studené vodě, potom necháme okapat.
- Tři stroužky česneku zbavíme slupky a pokrájíme na drobné kousíčky. Omyjeme jarní cibulky a šikmo pokrájíme na kolečka široká asi 3 milimetry. Tofu rozkrájíme na kostky o hraně asi 1 centimetr.
- Opláchnutou papriku rozpůlíme, zbavíme semínek a bílého žebroví. Pokrájíme ji na nudličky široké asi 3 milimetry. Oškrábeme mrkev, na struhadle ji nastrouháme na jemno. Sójové výhonky omyjeme a nasekáme na kousky o délce asi 2 centimetry.
- V přichystaném woku rozpálíme olej a restujeme v něm nejdříve česnek s nastrouhaným zázvorem, pokrájenými jarními cibulkami a tofu, pak přidáme mrkev a papriku. Za průběžného míchání opékáme ještě cca 2 minuty.
- Zeleninu zakápneme sójovou omáčkou, zalijeme zeleninovým vývarem a přisypeme cukr. Dusíme ještě při mírné teplotě asi 2 minuty. Nakonec do zeleninové směsi vmícháme uvařené nudle a syrové sójové výhonky. Necháme ještě asi 3 minuty prohřát.