Nudle vaječné s tofu

Ingredience


Cibulka jarní 3 ks
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Mrkev kořen 1 ks
Olej sezamový 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 4 polévková lžíce
Paprika žlutá 1 ks
Sójové výhonky 100 g
Sýr sójový - Tofu 125 g
Vývar zeleninový 50 ml
Zázvor celý 2 polévková lžíce
Česnek 3 stroužek
Nudle čínské vaječné 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Podle návodu uvedeného na obalu uvaříme čínské vaječné nudle. Scedíme je a opláchneme ve studené vodě, potom necháme okapat.
  2. Tři stroužky česneku zbavíme slupky a pokrájíme na drobné kousíčky. Omyjeme jarní cibulky a šikmo pokrájíme na kolečka široká asi 3 milimetry. Tofu rozkrájíme na kostky o hraně asi 1 centimetr.
  3. Opláchnutou papriku rozpůlíme, zbavíme semínek a bílého žebroví. Pokrájíme ji na nudličky široké asi 3 milimetry. Oškrábeme mrkev, na struhadle ji nastrouháme na jemno. Sójové výhonky omyjeme a nasekáme na kousky o délce asi 2 centimetry.
  4. V přichystaném woku rozpálíme olej a restujeme v něm nejdříve česnek s nastrouhaným zázvorem, pokrájenými jarními cibulkami a tofu, pak přidáme mrkev a papriku. Za průběžného míchání opékáme ještě cca 2 minuty.
  5. Zeleninu zakápneme sójovou omáčkou, zalijeme zeleninovým vývarem a přisypeme cukr. Dusíme ještě při mírné teplotě asi 2 minuty. Nakonec do zeleninové směsi vmícháme uvařené nudle a syrové sójové výhonky. Necháme ještě asi 3 minuty prohřát.