Debrecínské kotlety

Ingredience


Cibule 1 ks
Klobása debrecínská 100 g
Paprika mletá sladká 20 g
Paprika zelená 100 g
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 150 g
Sádlo vepřové škvařené 50 g
Sůl 8 g
Vepřové kotlety 500 g
Voda pitná 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme a nasolíme. Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Na tento základ vložíme kotlety, podlijeme vodou a necháme pozvolna zakryté dusit, mírně podléváme.
  2. Když je maso skoro měkké přidáme nakrájenou papriku a rajčata a společně dusíme doměkka. Nakonec přidáme na kolečka nakrájenou debrecínskou klobásu, prohřejeme, dochutíme a můžeme podávat.