Debrecínské kotlety
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Klobása debrecínská |
100 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Paprika zelená |
100 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
150 g |
Sádlo vepřové škvařené |
50 g |
Sůl |
8 g |
Vepřové kotlety |
500 g |
Voda pitná |
5 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vepřové kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme a nasolíme. Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Na tento základ vložíme kotlety, podlijeme vodou a necháme pozvolna zakryté dusit, mírně podléváme.
- Když je maso skoro měkké přidáme nakrájenou papriku a rajčata a společně dusíme doměkka. Nakonec přidáme na kolečka nakrájenou debrecínskou klobásu, prohřejeme, dochutíme a můžeme podávat.