Burgské kotlety na smetaně
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Protlak rajčatový |
50 g |
Sádlo vepřové škvařené |
50 g |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
9 g |
Uzené maso vařené |
150 g |
Vepřové kotlety |
500 g |
Voda pitná |
5 dl |
Zelí kysané |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme protlak a orestujeme. Na tento základ vložíme naklepané, nasolené a opepřené kotlety, podlijeme a zakryté pozvolna dusíme, průběžně podléváme vodou. Když je maso poloměkké, přidáme uzené maso nakrájené na kostky a kysané zelí a společně dodusíme doměkka. Když je maso hotové, zalijeme smetanou, necháme chvíli povařit, případně dosolíme a podáváme.