Burgské kotlety na smetaně

Ingredience


Cibule 1 ks
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 5 g
Protlak rajčatový 50 g
Sádlo vepřové škvařené 50 g
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 9 g
Uzené maso vařené 150 g
Vepřové kotlety 500 g
Voda pitná 5 dl
Zelí kysané 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme protlak a orestujeme. Na tento základ vložíme naklepané, nasolené a opepřené kotlety, podlijeme a zakryté pozvolna dusíme, průběžně podléváme vodou. Když je maso poloměkké, přidáme uzené maso nakrájené na kostky a kysané zelí a společně dodusíme doměkka. Když je maso hotové, zalijeme smetanou, necháme chvíli povařit, případně dosolíme a podáváme.