Kořeněné zeleninové kari

Ingredience


Brambory 200 g
Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Feferony 2 ks
Garam masala 0.5 kávová lžička
Kari koření 1 kávová lžička
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 80 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Rajčata 200 g
Sůl 1 špetka
Zázvor mletý 0.25 kávová lžička
Zeleninová směs jarní - mražená 150 g
Chilli koření mleté 2 kávová lžička
Hřebíček 1 kávová lžička
Kardamom 2 kávová lžička
Kmín celý 2 kávová lžička
Koriandr celý 4 kávová lžička
Muškátový oříšek 0.5 kávová lžička
Skořice celá 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme a společně s utřeným česnekem osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme všechno koření, nakrájené brambory a osolíme.
  2. Orestujeme, vmícháme nasekané feferony, nakrájená rajčata a zeleninovou směs. Zakryjeme a zvolna dusíme doměkka. V průběhu dušení dle potřeby podlejeme.
  3. Horké koření [39441]:
  4. Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.