Kořeněné zeleninové kari
Ingredience
Brambory |
200 g |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Feferony |
2 ks |
Garam masala |
0.5 kávová lžička |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
80 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor mletý |
0.25 kávová lžička |
Zeleninová směs jarní - mražená |
150 g |
Chilli koření mleté |
2 kávová lžička |
Hřebíček |
1 kávová lžička |
Kardamom |
2 kávová lžička |
Kmín celý |
2 kávová lžička |
Koriandr celý |
4 kávová lžička |
Muškátový oříšek |
0.5 kávová lžička |
Skořice celá |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme a společně s utřeným česnekem osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme všechno koření, nakrájené brambory a osolíme.
- Orestujeme, vmícháme nasekané feferony, nakrájená rajčata a zeleninovou směs. Zakryjeme a zvolna dusíme doměkka. V průběhu dušení dle potřeby podlejeme.
- Horké koření [39441]:
- Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.