Rýže s chřestem, lusky a paprikou
Ingredience
Brambory |
300 g |
Chřest zelený |
300 g |
Cibulka jarní |
4 ks |
Hrachové lusky |
300 g |
Kari pasta |
3 kávová lžička |
Kokosové mléko |
400 ml |
Olej sezamový |
4 polévková lžíce |
Paprika žlutá |
2 ks |
Rýže Basmati |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté papriky rozkrájíme na čtvrtiny, odstraníme z nich semínka a bílá žebra. Nakrájíme je na kousky o rozměrech asi 1 krát 2 centimetry. Cukrové lusky opláchneme proudem tekoucí vody a odřízneme jejich konce. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Potom je oloupeme.
- Pod tekoucí vodou opláchneme chřest, oloupeme jej a odkrojíme tužší konce. Očištěný chřest rozkrájíme na kousky dlouhé maximálně 2 centimetry. Jarní cibulky očistíme a nasekáme nadrobno. Uvařené brambory nakrájíme na kostičky o hraně asi 1 centimetr.
- Rýži vložíme na síto a proplachujeme ji studenou vodou. Opláchnutou vložíme do většího hrnce a přelijeme osolenou vodou. Na 200 g rýže musíme počítat 400 ml vody. Jakmile začne rýže vřít, ztlumíme plamen a na mírném ohni vaříme přibližně 20 minut.
- Ve woku rozpálíme olej a nasypeme na něj zeleninu. Stále ji mícháme a restujeme, aby byla křupavá. Do směsi ve woku zamícháme kari pastu společně s kokosovým mlékem. Lehce osolíme.
- Do misek vložíme rýži, zeleninu a ihned podáváme.