Rýže s chřestem, lusky a paprikou

Ingredience


Brambory 300 g
Chřest zelený 300 g
Cibulka jarní 4 ks
Hrachové lusky 300 g
Kari pasta 3 kávová lžička
Kokosové mléko 400 ml
Olej sezamový 4 polévková lžíce
Paprika žlutá 2 ks
Rýže Basmati 200 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté papriky rozkrájíme na čtvrtiny, odstraníme z nich semínka a bílá žebra. Nakrájíme je na kousky o rozměrech asi 1 krát 2 centimetry. Cukrové lusky opláchneme proudem tekoucí vody a odřízneme jejich konce. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Potom je oloupeme.
  2. Pod tekoucí vodou opláchneme chřest, oloupeme jej a odkrojíme tužší konce. Očištěný chřest rozkrájíme na kousky dlouhé maximálně 2 centimetry. Jarní cibulky očistíme a nasekáme nadrobno. Uvařené brambory nakrájíme na kostičky o hraně asi 1 centimetr.
  3. Rýži vložíme na síto a proplachujeme ji studenou vodou. Opláchnutou vložíme do většího hrnce a přelijeme osolenou vodou. Na 200 g rýže musíme počítat 400 ml vody. Jakmile začne rýže vřít, ztlumíme plamen a na mírném ohni vaříme přibližně 20 minut.
  4. Ve woku rozpálíme olej a nasypeme na něj zeleninu. Stále ji mícháme a restujeme, aby byla křupavá. Do směsi ve woku zamícháme kari pastu společně s kokosovým mlékem. Lehce osolíme.
  5. Do misek vložíme rýži, zeleninu a ihned podáváme.