Špenátové závitky s kořeněným mletým masem

Ingredience


Anglická slanina 80 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kmín mletý 2 špetka
Majoránka 0.5 polévková lžíce
Maso mleté - mix 400 g
Mléko plnotučné 100 ml
Olej rostlinný 50 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Rohlíky bílé 2 ks
Špenát listový čerstvý 300 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 150 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špenát spaříme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme.
  2. Na oleji osmažíme slaninu s cibulí a necháme zchladnout. Rohlíky v míse přelijeme mlékem, v kterém jsme rozšlehali vejce, a necháme vsáknout. Přidáme maso, česnek, cibuli se slaninou, majoránku, kmín, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
  3. Několik špenátových listů přeložíme přes sebe, na ně dáme váleček mleté směsi, pevně zavineme a vkládáme do rozpáleného másla. Osmažíme ze všech stran, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme.
  4. Závitky podáváme sypané strouhaným sýrem.