Špenátové závitky s kořeněným mletým masem
Ingredience
Anglická slanina |
80 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kmín mletý |
2 špetka |
Majoránka |
0.5 polévková lžíce |
Maso mleté - mix |
400 g |
Mléko plnotučné |
100 ml |
Olej rostlinný |
50 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Rohlíky bílé |
2 ks |
Špenát listový čerstvý |
300 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
150 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špenát spaříme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme.
- Na oleji osmažíme slaninu s cibulí a necháme zchladnout. Rohlíky v míse přelijeme mlékem, v kterém jsme rozšlehali vejce, a necháme vsáknout. Přidáme maso, česnek, cibuli se slaninou, majoránku, kmín, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- Několik špenátových listů přeložíme přes sebe, na ně dáme váleček mleté směsi, pevně zavineme a vkládáme do rozpáleného másla. Osmažíme ze všech stran, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme.
- Závitky podáváme sypané strouhaným sýrem.