Vepřové ledvinky na paprice

Ingredience


Cibule 120 g
Hovězí vývar základní 600 ml
Jíška instantní 20 g
Olej rostlinný 40 g
Paprika červená 120 g
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 3 g
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Sůl 8 g
Těstoviny vařené (průměr) 400 g
Vepřové ledvinky 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ledvinky podélně rozkrojíme, zbavíme tuku, močovodů, případných blan a důkladně je propereme. Ledvinky nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, červenou papriku bez jádřince na slabé proužky.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, posypeme mletou paprikou, přidáme plátky ledvinek, krátce orestujeme, podlijeme vývarem, zahustíme jíškou, přidáme červenou papriku, opepříme a podusíme. Před koncem dušení zjemníme smetanou, osolíme a dodusíme.
  3. Výbornou přílohou jsou široké nudle nebo jiné vařené těstoviny.