Křenová omáčka se ztracenými vejci

Ingredience


Ocet kvasný lihový 150 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 1.2 l
Citronová šťáva 0.5 polévková lžíce
Cukr krupice 1 kávová lžička
Křen 80 g
Majonéza 100 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vodu s octem a solí přivedeme do varu a do vody rozklepneme opatrně vejce. Vaříme asi čtyři minuty, poté děrovanou naběračkou vyjmeme, propláchneme studenou vodou, scedíme a necháme okapat.
  2. Strouhaný křen rozšleháme s majonézou a ušlehanou smetanou, přidáme citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř.
  3. Vejce podáváme přelitá omáčkou.