Křenová omáčka se ztracenými vejci
Ingredience
Ocet kvasný lihový |
150 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
1.2 l |
Citronová šťáva |
0.5 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Křen |
80 g |
Majonéza |
100 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 4 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Vodu s octem a solí přivedeme do varu a do vody rozklepneme opatrně vejce. Vaříme asi čtyři minuty, poté děrovanou naběračkou vyjmeme, propláchneme studenou vodou, scedíme a necháme okapat.
- Strouhaný křen rozšleháme s majonézou a ušlehanou smetanou, přidáme citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř.
- Vejce podáváme přelitá omáčkou.