Plněný krkonošský řízek
Ingredience
Česnek |
20 g |
Cibule |
200 g |
Houby sušené |
10 g |
Hovězí vývar základní |
400 ml |
Játra hovězí |
200 g |
Kmín celý |
1 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Paprika sterilovaná |
35 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
20 g |
Sůl |
30 g |
Tuk |
100 g |
Vejce slepičí |
80 g |
Vepřová kýta |
750 g |
Zázvor mletý |
1 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které doširoka rozklepeme. Osolíme je, opepříme, posypeme zázvorem, potřeme česnekem a plníme takto připravenou směsí: polovinu na drobno nakrájené cibule zpěníme na části tuku, přidáme játra nakrájená na nudličky, osmahneme, opepříme, okmínujeme, přidáme část povařených překrájených hub, kapii nakrájenou na proužky, překrájenou petrželku a zalijeme vejci. Necháme srazit.
- Naplněné řízky přeložíme, okraje spíchneme párátkem, poprášíme je prosátou moukou a klademe je do pekáče vymazaného tukem. Podlijeme vývarem a asi 20 minut pečeme v troubě.
- Potom do výpeku přidáme druhou část hub, zjemníme máslem, zalijeme vývarem a dosolíme.
- Vše podusíme, až je maso měkké.