Plněný krkonošský řízek

Ingredience


Česnek 20 g
Cibule 200 g
Houby sušené 10 g
Hovězí vývar základní 400 ml
Játra hovězí 200 g
Kmín celý 1 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Paprika sterilovaná 35 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 20 g
Sůl 30 g
Tuk 100 g
Vejce slepičí 80 g
Vepřová kýta 750 g
Zázvor mletý 1 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které doširoka rozklepeme. Osolíme je, opepříme, posypeme zázvorem, potřeme česnekem a plníme takto připravenou směsí: polovinu na drobno nakrájené cibule zpěníme na části tuku, přidáme játra nakrájená na nudličky, osmahneme, opepříme, okmínujeme, přidáme část povařených překrájených hub, kapii nakrájenou na proužky, překrájenou petrželku a zalijeme vejci. Necháme srazit.
  2. Naplněné řízky přeložíme, okraje spíchneme párátkem, poprášíme je prosátou moukou a klademe je do pekáče vymazaného tukem. Podlijeme vývarem a asi 20 minut pečeme v troubě.
  3. Potom do výpeku přidáme druhou část hub, zjemníme máslem, zalijeme vývarem a dosolíme.
  4. Vše podusíme, až je maso měkké.