Hovězí pečeně pikantní

Ingredience


Bobkový list 3 g
Brambory vařené 600 g
Cibule 120 g
Feferony 20 g
Hovězí maso zadní 1 kg
Hovězí vývar základní 800 ml
Jíška hotová tmavá 20 g
Nové koření celé 3 g
Ocet vinný červený 3 ml
Olej rostlinný 40 g
Omáčka sojová pikantní 5 ml
Paprika mletá pálivá 5 g
Paprika mletá sladká 15 g
Pepř černý celý 3 g
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 10 g
Víno červené 300 ml
Zelenina nakládaná 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso vcelku lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme ze všech stran v rozpáleném oleji. Cibuli nakrájíme nadrobno, feferonku na slabé nudličky. Maso vyndáme, do oleje nasypeme cibuli s feferonkou, orestujeme, zasypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, promícháme, přelijeme do pekáče, přiložíme maso, podlijeme vínem, okořeníme novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem, osolíme, opepříme a dáme péct. Asi po půl hodině, kdy se víno téměř odpaří, podlijeme vývarem, přidáme nakládanou zeleninu, dochutíme octem, sojovou omáčkou a dopečeme. Občas podlijeme vývarem.
  2. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu v pekáči zahustíme jíškou, chvíli povaříme a odstavíme.
  3. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.