Lososové ravioli
Ingredience
Mouka pšeničná hladká |
500 g |
Olej olivový |
1 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
1 dl |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Losos obecný |
300 g |
Majoránka |
20 g |
Ocet Sherry |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
20 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mouku vysypeme do misky, přidáme celé vejce, vodu, olej, sůl a rukou zpracujeme tuhé těsto, které zabalíme do fólie a v lednici necháme 60 minut odpočívat.
- Těsto z misky přeložíme na moukou vysypaný vál, rozdělíme na dva díly, pomocí válečku rozvalíme každý díl na velké pláty. První díl potřeme vodou, kolečkovou formičkou naznačíme kolečka, na každé položíme náplň, přikryjeme druhým rozváleným plátem a zase kolečkem vykrajujeme už naplněné ravioli, které uvaříme v hrnci s vroucí osolenou vodou. Vaříme je přibližně 4 minuty. Až ravioli vyplavou nad hladinu, jsou uvařené.
- Náplň: Uvařeného lososa drobně nasekáme a dáme do misky, přidáme žloutky, šťávu z 1 ks citrónu, jemně nastrouhaný sýr, majoránku, podle chuti sůl, pepř, vše dobře promícháme.
- Uvařené ravioli vybereme z hrnce, hned porcujeme na mělké talíře a zalijeme jednou lžíci octa, smetanou a posypeme nasekanou petrželkou.