Plněné zapečené brambory

Ingredience


Brambory 8 ks
Máslo čerstvé 80 g
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sádlo vepřové škvařené 2 polévková lžíce
Smetana zakysaná 14% 4 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 120 g
Vejce slepičí 8 ks
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Velké brambory ve slupce přelijeme vroucí vodou, osolíme a uvaříme do poloměkka. Poté je scedíme, necháme zchladnout, oloupeme je, rozpůlíme a opatrně vydlabeme.
  2. Do každé půlky vejce dáme lístek másla, rozklepneme vejce a brambory opatrně přeneseme do pekáče, který jsme vymazali sádlem. Zapékáme v předehřáté troubě, až se vejce srazí. Poté je zasypeme strouhaným sýrem a dopečeme, až sýr zezlátne.
  3. Brambory servírujeme se lžičkou kysané smetany a posypané jemně nasekanou petrželovou natí.