Plněné zapečené brambory
Ingredience
Brambory |
8 ks |
Máslo čerstvé |
80 g |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sádlo vepřové škvařené |
2 polévková lžíce |
Smetana zakysaná 14% |
4 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
120 g |
Vejce slepičí |
8 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Velké brambory ve slupce přelijeme vroucí vodou, osolíme a uvaříme do poloměkka. Poté je scedíme, necháme zchladnout, oloupeme je, rozpůlíme a opatrně vydlabeme.
- Do každé půlky vejce dáme lístek másla, rozklepneme vejce a brambory opatrně přeneseme do pekáče, který jsme vymazali sádlem. Zapékáme v předehřáté troubě, až se vejce srazí. Poté je zasypeme strouhaným sýrem a dopečeme, až sýr zezlátne.
- Brambory servírujeme se lžičkou kysané smetany a posypané jemně nasekanou petrželovou natí.