Šékšárdské kotlety

Ingredience


Celer bulvový 50 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká 20 g
Mrkev kořen 100 g
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel kořen 100 g
Protlak rajčatový 30 g
Sádlo vepřové škvařené 60 g
Sůl 9 g
Vepřové kotlety 500 g
Víno červené 2 dl
Voda pitná 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kořenovou zeleninu oloupeme a nastrouháme nahrubo, povaříme 10 minut v osolené vodě a scedíme.
  2. Mezitím na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a prolisovaným česnekem, necháme zpěnit. Přidáme protlak a promícháme. Na tento základ vložíme naklepané, osolené a opepřené kotlety, podlijeme a zakryté pozvolna dusíme. POdléváme po troškách vždy, když je šťáva vydušená. Měkké maso vyjmeme, základ zahustíme světlou jíškou z másla a mouky. Zředíme červeným vínem a necháme povařit. Vrátíme zpět maso a uvařenou zeleninu, dochutíme, podáváme.