Šékšárdské kotlety
Ingredience
Celer bulvový |
50 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel kořen |
100 g |
Protlak rajčatový |
30 g |
Sádlo vepřové škvařené |
60 g |
Sůl |
9 g |
Vepřové kotlety |
500 g |
Víno červené |
2 dl |
Voda pitná |
5 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kořenovou zeleninu oloupeme a nastrouháme nahrubo, povaříme 10 minut v osolené vodě a scedíme.
- Mezitím na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a prolisovaným česnekem, necháme zpěnit. Přidáme protlak a promícháme. Na tento základ vložíme naklepané, osolené a opepřené kotlety, podlijeme a zakryté pozvolna dusíme. POdléváme po troškách vždy, když je šťáva vydušená. Měkké maso vyjmeme, základ zahustíme světlou jíškou z másla a mouky. Zředíme červeným vínem a necháme povařit. Vrátíme zpět maso a uvařenou zeleninu, dochutíme, podáváme.