Roštěnky na zelenině

Ingredience


Celer bulvový 70 g
Cibule 120 g
Citronová šťáva 20 ml
Hovězí roštěnka níz. peč. 600 g
Hovězí vývar základní 250 ml
Máslo čerstvé 40 g
Mrkev kořen 70 g
Nové koření celé 3 g
Olej rostlinný 40 g
Pepř černý celý 3 g
Petržel kořen 70 g
Rajčata 200 g
Rýže dušená 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Roštěnou nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme zeleninu s rajčaty a podusíme. Vedle v pánvi na oleji osmahneme osolené roštěnky, přidáme je k zelenině, okořeníme celým pepřem, novým kořením, zakápneme citronovou šťávou, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
  3. Jako příloha je vhodná dušená rýže.