Roštěnky na zelenině
Ingredience
Celer bulvový |
70 g |
Cibule |
120 g |
Citronová šťáva |
20 ml |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
600 g |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mrkev kořen |
70 g |
Nové koření celé |
3 g |
Olej rostlinný |
40 g |
Pepř černý celý |
3 g |
Petržel kořen |
70 g |
Rajčata |
200 g |
Rýže dušená |
400 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Roštěnou nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky.
- V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme zeleninu s rajčaty a podusíme. Vedle v pánvi na oleji osmahneme osolené roštěnky, přidáme je k zelenině, okořeníme celým pepřem, novým kořením, zakápneme citronovou šťávou, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
- Jako příloha je vhodná dušená rýže.