Kuřecí plátky s višněmi
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Kari koření |
1 špetka |
Kuřecí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rum |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Višně |
20 ks |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Višně krátce spaříme vroucí vodou, vypeckujeme, rozpůlíme a pokapeme rumem.
- Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme kari kořením. Na pánvi na oleji plátky osmahneme po obou stranách, podlijeme trochou vody a krátce podusíme.
- Měkké maso vyjmeme na talíře a do výpeku vsypeme višně promíchané s cukrem. Přidáme máslo a za stálého míchání prohřejeme. Višněmi poklademe plátky masa a podáváme.