Hovězí řízky s houbami
Ingredience
Brambory vařené |
400 g |
Cibule |
100 g |
Houby čerstvé |
150 g |
Hovězí kýta |
600 g |
Kmín celý |
3 g |
Mouka pšeničná hladká |
25 g |
Olej rostlinný |
60 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí maso nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno a houby na plátečky.
- Maso naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji. Řízky vyndáme, vyskládáme do pekáčku, na olej v pánvi nasypeme cibuli s houbami, okmínujeme a podusíme. Když se voda z hub odpaří, zaprášíme moukou, osmahneme a přilijeme do pekáčku. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou.
- Podáváme s vařeným bramborem.