Hovězí řízky s houbami

Ingredience


Brambory vařené 400 g
Cibule 100 g
Houby čerstvé 150 g
Hovězí kýta 600 g
Kmín celý 3 g
Mouka pšeničná hladká 25 g
Olej rostlinný 60 g
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno a houby na plátečky.
  2. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji. Řízky vyndáme, vyskládáme do pekáčku, na olej v pánvi nasypeme cibuli s houbami, okmínujeme a podusíme. Když se voda z hub odpaří, zaprášíme moukou, osmahneme a přilijeme do pekáčku. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou.
  3. Podáváme s vařeným bramborem.