Hovězí jazyk smažený
Ingredience
Chléb konzumní |
200 g |
Hovězí jazyk |
600 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká |
60 g |
Omáčka cikánská |
100 ml |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí jazyk uvaříme v osolené vodě do měkka. Vaření jazyku trvá přibližně hodinu. Následně ho oloupeme, nakrájíme na plátky, obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích, nakonec obalíme ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme máslo, řízečky v něm usmažíme do zlatova.
- Podáváme s chlebem a pikantní omáčkou.