Mořská štika v listovém těstu

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kari koření 2 kávová lžička
Listové těsto 450 g
Máslo čerstvé 30 g
Mořská štika - filety 600 g
Oregano sušené 10 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z mořské štiky omyjeme, potřeme máslem, osolíme, opepříme, posypeme kari kořením, oreganem, pokapeme vymačkanou šťávou z citronu.
  2. Na roládu použijeme kupované listové těsto, už rozválené na pláty. Jeden plát rozložíme, na něj položíme připravenou štiku, zavineme do rolády, dokola potřeme máslem, vezmeme další plát a zavineme ještě jednou rybu do listového těsta. Potřeme rozkvedlaným vejcem, dáme do předehřáté trouby péct na 15 - 20 minut.
  3. Upečenou roládu vytáhneme z trouby, krájíme na porce, klademe na talíř.