Mořská štika v listovém těstu
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kari koření |
2 kávová lžička |
Listové těsto |
450 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mořská štika - filety |
600 g |
Oregano sušené |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Filety z mořské štiky omyjeme, potřeme máslem, osolíme, opepříme, posypeme kari kořením, oreganem, pokapeme vymačkanou šťávou z citronu.
- Na roládu použijeme kupované listové těsto, už rozválené na pláty. Jeden plát rozložíme, na něj položíme připravenou štiku, zavineme do rolády, dokola potřeme máslem, vezmeme další plát a zavineme ještě jednou rybu do listového těsta. Potřeme rozkvedlaným vejcem, dáme do předehřáté trouby péct na 15 - 20 minut.
- Upečenou roládu vytáhneme z trouby, krájíme na porce, klademe na talíř.