Makrela v tomatové omačce
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 dl |
Fazole v tomatové omáčce |
200 g |
Kečup ostrý |
200 g |
Makrela - filety |
600 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
20 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mrkev a česnek oloupeme, nakrájíme na úplně malé kostičky, dáme do misky, přidáme na kostky pokrájenou zelenou papriku, chilli papričku, sůl, pepř, vlijeme kečup, přidáme protlak, sterilované fazole, všechny suroviny promícháme a vlijeme do pekáče.
- Filety z makrely nakrájíme podle porcí, osolíme, a naskládáme na připravenou směs v pekáči, vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 30 minut.
- Připravené jídlo vyndáme z trouby, porcujeme na talíře a rybu před podáváním pokapeme citrónovou šťávou.