Makrela v tomatové omačce

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Citronová šťáva 1 dl
Fazole v tomatové omáčce 200 g
Kečup ostrý 200 g
Makrela - filety 600 g
Mrkev kořen 2 ks
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 20 g
Sůl 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev a česnek oloupeme, nakrájíme na úplně malé kostičky, dáme do misky, přidáme na kostky pokrájenou zelenou papriku, chilli papričku, sůl, pepř, vlijeme kečup, přidáme protlak, sterilované fazole, všechny suroviny promícháme a vlijeme do pekáče.
  2. Filety z makrely nakrájíme podle porcí, osolíme, a naskládáme na připravenou směs v pekáči, vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 30 minut.
  3. Připravené jídlo vyndáme z trouby, porcujeme na talíře a rybu před podáváním pokapeme citrónovou šťávou.