Sekaná z těstovin a jehněčího

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 0.5 ks
Jehněčí maso mleté 225 g
Lilek 0.5 ks
Máslo čerstvé 15 g
Olej olivový 2 kávová lžička
Oregano sušené 1 kávová lžička
Paprika červená 0.5 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Smetana 12% (konzumní) 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Fusilli 250 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do pekáče vložíme máslo, necháme v mikrovlné troubě roztéci, dno a boky pekáče vymažeme rozpuštěným máslem.
  2. Lilek posekáme, dáme ho do cedníku a necháme odpočinout 20 minut, poté ho opláchneme vodou a osušíme.
  3. Těstoviny vložíme do misky, přidáme trochu soli, vroucí vodu, přiklopíme a vaříme po dobu 8 minut na nejvyšší výkon. Občas zamícháme, poté necháme přikryté pár minut stát.
  4. Do další misky umístíme olej, mleté jehněčí maso a nasekanou cibuli, přikryté pečeme na nejvyšší výkon 2 minuty.
  5. Masové hrudky rozmačkáme, přidáme nasekanou papriku, rozetřený česnek, oregano a lilek. Přikryté pečeme na nejvyšší výkon 5 minut, v polovině pečení promícháme.
  6. Těstoviny necháme okapat, přidáme i se smetanou a vejci k jehněčímu, osolíme, opepříme, vše vložíme do pekáče a upěchujeme.
  7. Pečeme 10 minut na střední výkon.