Sekaná z těstovin a jehněčího
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
0.5 ks |
Jehněčí maso mleté |
225 g |
Lilek |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
15 g |
Olej olivový |
2 kávová lžička |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Paprika červená |
0.5 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Fusilli |
250 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do pekáče vložíme máslo, necháme v mikrovlné troubě roztéci, dno a boky pekáče vymažeme rozpuštěným máslem.
- Lilek posekáme, dáme ho do cedníku a necháme odpočinout 20 minut, poté ho opláchneme vodou a osušíme.
- Těstoviny vložíme do misky, přidáme trochu soli, vroucí vodu, přiklopíme a vaříme po dobu 8 minut na nejvyšší výkon. Občas zamícháme, poté necháme přikryté pár minut stát.
- Do další misky umístíme olej, mleté jehněčí maso a nasekanou cibuli, přikryté pečeme na nejvyšší výkon 2 minuty.
- Masové hrudky rozmačkáme, přidáme nasekanou papriku, rozetřený česnek, oregano a lilek. Přikryté pečeme na nejvyšší výkon 5 minut, v polovině pečení promícháme.
- Těstoviny necháme okapat, přidáme i se smetanou a vejci k jehněčímu, osolíme, opepříme, vše vložíme do pekáče a upěchujeme.
- Pečeme 10 minut na střední výkon.