Dušené kořeněné zelí
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Cukr moučkový |
0.5 kávová lžička |
Feferony |
2 ks |
Garam masala |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Nové koření mleté |
0.25 kávová lžička |
Paprika mletá pálivá |
0.5 kávová lžička |
Rýže loupaná |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
0.5 l |
Zázvor mletý |
0.25 kávová lžička |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
Chilli koření mleté |
2 kávová lžička |
Hřebíček |
1 kávová lžička |
Kardamom |
2 kávová lžička |
Kmín celý |
2 kávová lžička |
Koriandr celý |
4 kávová lžička |
Muškátový oříšek |
0.5 kávová lžička |
Skořice celá |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži necháme namáčet. Cibuli a feferony nakrájíme nadrobno a společně s rýží opražíme na rozpáleném másle. Podlejeme horkou vodou a vmícháme všechno koření.
- Když je rýže napůl měkká, přidáme nakrájené zelí, promícháme, ochutíme cukrem a solí a dusíme doměkka.
- Horké koření [39441]:
- Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.