Dušené kořeněné zelí

Ingredience


Cibule 2 ks
Cukr moučkový 0.5 kávová lžička
Feferony 2 ks
Garam masala 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Nové koření mleté 0.25 kávová lžička
Paprika mletá pálivá 0.5 kávová lžička
Rýže loupaná 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Voda pitná 0.5 l
Zázvor mletý 0.25 kávová lžička
Zelí hlávkové bílé 1 ks
Chilli koření mleté 2 kávová lžička
Hřebíček 1 kávová lžička
Kardamom 2 kávová lžička
Kmín celý 2 kávová lžička
Koriandr celý 4 kávová lžička
Muškátový oříšek 0.5 kávová lžička
Skořice celá 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži necháme namáčet. Cibuli a feferony nakrájíme nadrobno a společně s rýží opražíme na rozpáleném másle. Podlejeme horkou vodou a vmícháme všechno koření.
  2. Když je rýže napůl měkká, přidáme nakrájené zelí, promícháme, ochutíme cukrem a solí a dusíme doměkka.
  3. Horké koření [39441]:
  4. Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.