Amur s mrkví
Ingredience
Amur bílý |
800 g |
Česnek |
4 stroužek |
Hrachové lusky |
300 g |
Kmín celý |
10 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mrkev kořen |
4 ks |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
20 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Česnek oloupeme, prolisujeme, dáme do malé misky, přidáme sůl a smícháme. Na větší pánvi rozpálíme 60 g másla, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, a tak dlouho ji dusíme až pustí svoji vlastní růžovou šťávu. Vše zalijeme vínem a přidáme lusky, pod poklicí za občasného míchání dusíme 15 minut. Před dokončením dušení posypeme nasekanou petrželí a podle vlastní chuti osolíme a opepříme.
- Porce amura, potřeme česnekem a solí, posypeme kmínem a v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme.
- Upečeného amura položíme na talíř, přidáme dušenou zeleninu a podáváme.