Amur s mrkví

Ingredience


Amur bílý 800 g
Česnek 4 stroužek
Hrachové lusky 300 g
Kmín celý 10 g
Máslo čerstvé 100 g
Mrkev kořen 4 ks
Olej olivový extra panenský 1 dl
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel kudrnka 20 g
Sůl 2 kávová lžička
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek oloupeme, prolisujeme, dáme do malé misky, přidáme sůl a smícháme. Na větší pánvi rozpálíme 60 g másla, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, a tak dlouho ji dusíme až pustí svoji vlastní růžovou šťávu. Vše zalijeme vínem a přidáme lusky, pod poklicí za občasného míchání dusíme 15 minut. Před dokončením dušení posypeme nasekanou petrželí a podle vlastní chuti osolíme a opepříme.
  2. Porce amura, potřeme česnekem a solí, posypeme kmínem a v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme.
  3. Upečeného amura položíme na talíř, přidáme dušenou zeleninu a podáváme.