Kořeněný dušený špenát
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
4 ks |
Feferony |
1 ks |
Garam masala |
0.25 kávová lžička |
Kari koření |
0.25 kávová lžička |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Špenát listový čerstvý |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Hřebíček |
0.25 kávová lžička |
Kardamom |
0.5 kávová lžička |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Koriandr celý |
1 kávová lžička |
Muškátový oříšek |
0.12 kávová lžička |
Skořice celá |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme a na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova. Přidáme česnek utřený se solí a zázvorem. Poté vmícháme nasekanou feferonku, špenát a všechny ostatní ingredience.
- Důkladně promícháme a na mírném ohni dusíme doměkka.
- Horké koření [39441]:
- Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.