Kořeněný dušený špenát

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Cibule 4 ks
Feferony 1 ks
Garam masala 0.25 kávová lžička
Kari koření 0.25 kávová lžička
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Špenát listový čerstvý 500 g
Sůl 1 špetka
Zázvor mletý 1 kávová lžička
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Hřebíček 0.25 kávová lžička
Kardamom 0.5 kávová lžička
Kmín celý 0.5 kávová lžička
Koriandr celý 1 kávová lžička
Muškátový oříšek 0.12 kávová lžička
Skořice celá 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme a na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova. Přidáme česnek utřený se solí a zázvorem. Poté vmícháme nasekanou feferonku, špenát a všechny ostatní ingredience.
  2. Důkladně promícháme a na mírném ohni dusíme doměkka.
  3. Horké koření [39441]:
  4. Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.