Velikonoční salát s těstovinami a uzeným masem
Ingredience
Moravské uzené maso |
300 g |
Rajčata |
200 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
250 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Těstoviny Fusilli |
350 g |
Voda pitná |
1.5 l |
Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Hrášek mražený |
150 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a podle návodu uvaříme, scedíme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat.
- Rajčata překrojíme na půlky, mrkev očistíme, nakrájíme na tenká kolečka. Sýr i uzené maso nakrájíme na nudličky. Ve vroucí vodě povaříme zhruba 4 minuty hrášek, na minutu přidáme mrkev. Poté slijeme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat. V misce smícháme ocet s olejem, hořčicí, solí a pepřem.
- V servírovací míse smícháme těstoviny se všemi surovinami, zamícháme se zálivkou a podáváme.