Velikonoční salát s těstovinami a uzeným masem

Ingredience


Moravské uzené maso 300 g
Rajčata 200 g
Sýr Ementál (Primátor) 250 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Těstoviny Fusilli 350 g
Voda pitná 1.5 l
Hořčice plnotučná 1 polévková lžíce
Ocet vinný 4 polévková lžíce
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Hrášek mražený 150 g
Mrkev kořen 2 ks
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a podle návodu uvaříme, scedíme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat.
  2. Rajčata překrojíme na půlky, mrkev očistíme, nakrájíme na tenká kolečka. Sýr i uzené maso nakrájíme na nudličky. Ve vroucí vodě povaříme zhruba 4 minuty hrášek, na minutu přidáme mrkev. Poté slijeme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat. V misce smícháme ocet s olejem, hořčicí, solí a pepřem.
  3. V servírovací míse smícháme těstoviny se všemi surovinami, zamícháme se zálivkou a podáváme.