Hovězí roštěnec s ementálem

Ingredience


Bazalka 1 špetka
Česnek 2 stroužek
Cibule červená 1 ks
Houby čerstvé 130 g
Hovězí roštěnka níz. peč. 800 g
Koření Steak 7 pepřů 1 kávová lžička
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pažitka 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata Cherry 10 ks
Rozmarýn čerstvý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 80 g
Víno bílé 4 polévková lžíce
Vývar zeleninový 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Osolíme, posypeme steakovým kořením, troškou rozmarýnu. Na pánvi rozpálíme polovinu slunečnicového oleje a steaky na něm z obou stran důkladně opečeme. Pak je vyjememe a udržujeme v teple.
  2. Na pánev přidáme zbytek slunečnicového oleje a najemno nasekanou červenou cibuli, česnek na něm orestujeme. Papriku omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky, houby očistíme a pokrájíme na plátky. Papriku s houby přidáme k cibuli s česnekem, 5 minut restujeme.
  3. Poté přidáme na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka, rajčatový protlak, bazalku a 5 minut povaříme.
  4. Nakonec přilijeme bílé víno a zeleninový vývar a povaříme. Omáčka musí zhoustnout.
  5. Rozpálíme grilovací pánev, vložme na ni steaky a navrch každého plátku masa položíme plátek ementálu. Malou chvilku grilujeme a ihned poté servírujeme na připravené talíře, přelijeme hotovou omáčkou a posypeme na jemno nasekanout bazalkou.