Hovězí roštěnec s ementálem
Ingredience
Bazalka |
1 špetka |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Houby čerstvé |
130 g |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
800 g |
Koření Steak 7 pepřů |
1 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata Cherry |
10 ks |
Rozmarýn čerstvý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
80 g |
Víno bílé |
4 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Osolíme, posypeme steakovým kořením, troškou rozmarýnu. Na pánvi rozpálíme polovinu slunečnicového oleje a steaky na něm z obou stran důkladně opečeme. Pak je vyjememe a udržujeme v teple.
- Na pánev přidáme zbytek slunečnicového oleje a najemno nasekanou červenou cibuli, česnek na něm orestujeme. Papriku omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky, houby očistíme a pokrájíme na plátky. Papriku s houby přidáme k cibuli s česnekem, 5 minut restujeme.
- Poté přidáme na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka, rajčatový protlak, bazalku a 5 minut povaříme.
- Nakonec přilijeme bílé víno a zeleninový vývar a povaříme. Omáčka musí zhoustnout.
- Rozpálíme grilovací pánev, vložme na ni steaky a navrch každého plátku masa položíme plátek ementálu. Malou chvilku grilujeme a ihned poté servírujeme na připravené talíře, přelijeme hotovou omáčkou a posypeme na jemno nasekanout bazalkou.