Kořeněná polévka se sýtem Tofu

Ingredience


Chilli paprička 10 g
Chilli paprička zelená 10 g
Pórek 10 g
Škeble čerstvé 200 g
Sůl 4 g
Sýr sójový - Tofu 600 g
Voda pitná 1.5 ml
Česnek 16 g
Olej sezamový 20 ml
Omáčka sojová světlá 18 ml
Paprika mletá pálivá 10 g
Pórek 28 g
Sůl 2 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sýr Tofu nakrájíme na kostky o hraně 5 cm. Ze škeblí vyřízneme maso, propláchneme ve slané vodě a necháme okapat na sítku. Česnek oloupeme a utřeme, pórek oloupeme, polovinu pórku nasekáme do kořenicí omáčky a druhou část nakrájíme úhlopříčně na nudličky dlouhé přibližně 2 cm. Papriky opláchneme, zbavíme semen a nakrájíme na delší nudličky.
  2. Kořenicí omáčku připravíme smícháním utřeného česneku, nasekaného pórku, lžíce světlé sójové omáčky, mleté papriky a sezamového oleje, směs ochutíme solí.
  3. Maso ze škeblí dochutíme polovinou kořenicí omáčky.
  4. Kousky sýra Tofu dáme do hrnce s vodou a přivedeme k varu, když začne voda vřít, oheň zmírníme, sýr vaříme dále už jen 5 minut. Poté přidáme do hrnce ochucené maso ze škeblí a zbytek omáčky, kterou jsme připravili, povaříme 2 minuty. Potom přisypeme nudličky pórku a červené papriky, když se začne polévka vařit, je hotová. Podáváme ji teplou v miskách.