Kořeněná polévka se sýtem Tofu
Ingredience
Chilli paprička |
10 g |
Chilli paprička zelená |
10 g |
Pórek |
10 g |
Škeble čerstvé |
200 g |
Sůl |
4 g |
Sýr sójový - Tofu |
600 g |
Voda pitná |
1.5 ml |
Česnek |
16 g |
Olej sezamový |
20 ml |
Omáčka sojová světlá |
18 ml |
Paprika mletá pálivá |
10 g |
Pórek |
28 g |
Sůl |
2 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 11 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sýr Tofu nakrájíme na kostky o hraně 5 cm. Ze škeblí vyřízneme maso, propláchneme ve slané vodě a necháme okapat na sítku. Česnek oloupeme a utřeme, pórek oloupeme, polovinu pórku nasekáme do kořenicí omáčky a druhou část nakrájíme úhlopříčně na nudličky dlouhé přibližně 2 cm. Papriky opláchneme, zbavíme semen a nakrájíme na delší nudličky.
- Kořenicí omáčku připravíme smícháním utřeného česneku, nasekaného pórku, lžíce světlé sójové omáčky, mleté papriky a sezamového oleje, směs ochutíme solí.
- Maso ze škeblí dochutíme polovinou kořenicí omáčky.
- Kousky sýra Tofu dáme do hrnce s vodou a přivedeme k varu, když začne voda vřít, oheň zmírníme, sýr vaříme dále už jen 5 minut. Poté přidáme do hrnce ochucené maso ze škeblí a zbytek omáčky, kterou jsme připravili, povaříme 2 minuty. Potom přisypeme nudličky pórku a červené papriky, když se začne polévka vařit, je hotová. Podáváme ji teplou v miskách.