Hovězí roštěnec s jarní cibulkou
Ingredience
Balsamico ocet |
80 ml |
Cibulka jarní |
6 ks |
Hořčice francouzská |
1 kávová lžička |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
800 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej slunečnicový |
45 ml |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Víno portské |
100 ml |
Vývar zeleninový |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a vetřeme do něj rozmarýn. Necháme 30 minut odpočívat.
- Na ohnivzdorné pánvi rozpálíme slunečnicový olej a maso na něm v troubě z obou stran opečeme.
- Přidáme polovinu másla, opět vložíme do trouby, pečeme dalších 10 minut. Během pečení maso podléváme. Poté ho vyjmeme z trouby a udržujeme v teple.
- Z pánve slijeme všechen tuk, vložíme na ni zbytek másla, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a opékáme. Přidáme balsamico, portské víno, zeleninový vývar a 5 minut povaříme. Přidáme na jemno nasekanou pažitku, francouzskou hořčici, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
- Maso servírujeme na připravené talíře a přelijeme omáčkou.