Hovězí roštěnec s jarní cibulkou

Ingredience


Balsamico ocet 80 ml
Cibulka jarní 6 ks
Hořčice francouzská 1 kávová lžička
Hovězí roštěnka níz. peč. 800 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej slunečnicový 45 ml
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Víno portské 100 ml
Vývar zeleninový 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a vetřeme do něj rozmarýn. Necháme 30 minut odpočívat.
  2. Na ohnivzdorné pánvi rozpálíme slunečnicový olej a maso na něm v troubě z obou stran opečeme.
  3. Přidáme polovinu másla, opět vložíme do trouby, pečeme dalších 10 minut. Během pečení maso podléváme. Poté ho vyjmeme z trouby a udržujeme v teple.
  4. Z pánve slijeme všechen tuk, vložíme na ni zbytek másla, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a opékáme. Přidáme balsamico, portské víno, zeleninový vývar a 5 minut povaříme. Přidáme na jemno nasekanou pažitku, francouzskou hořčici, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
  5. Maso servírujeme na připravené talíře a přelijeme omáčkou.