Těstoviny s krevetami a pomerančovou omáčkou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kopr čerstvý |
1 hrst |
Krabí pasta |
40 g |
Krevety tygří - loupané |
400 g |
Mouka pšeničná |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce |
Pomerančová šťáva |
125 ml |
Smetana ke šlehání 30% |
250 ml |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny mušle |
400 g |
Víno bílé |
250 ml |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstovinové mušle dle návodu na obalu.
- Pokud nemáme krevety loupané, čistíme je a oloupeme - na břišní straně krevetě nařízneme krunýř a sloupneme. Poté nařízneme hřbet a vytáhneme střívko (černá "nitka"). Pod tekoucí vodou krevety omyjeme a osušíme je. Na pánvi rozpustíme krabí pastu a asi 1 minutu z každé strany v ní smažíme krevety. Hotové krevety vyjmeme děrovanou naběračkou.
- Oloupeme cibuli, nakrájíme ji najemno a osmahneme v omastku po krevetách. Cibuli zaprášíme moukou a necháme zpěnit. Poté podlijeme smetanou a bílým vínem a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.
- Do hotové omáčky vložíme krevety a 2 minuty povaříme. Přichystáme kopr, který opláchneme a osušíme. Část odložíme stranou na ozdobení a zbytek nasekáme. Do omáčky přidáme kopr, pomerančovou kůru a šťávu. Dochutíme solí a pepřem.
- Hotové těstoviny scedíme a necháme okapat. Připravíme je na talíře, přelijeme omáčkou s krevetami a zdobené koprem podáváme.