Těstoviny s krevetami a pomerančovou omáčkou

Ingredience


Cibule 1 ks
Kopr čerstvý 1 hrst
Krabí pasta 40 g
Krevety tygří - loupané 400 g
Mouka pšeničná 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomerančová kůra 1 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 125 ml
Smetana ke šlehání 30% 250 ml
Sůl 1 špetka
Těstoviny mušle 400 g
Víno bílé 250 ml
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstovinové mušle dle návodu na obalu.
  2. Pokud nemáme krevety loupané, čistíme je a oloupeme - na břišní straně krevetě nařízneme krunýř a sloupneme. Poté nařízneme hřbet a vytáhneme střívko (černá "nitka"). Pod tekoucí vodou krevety omyjeme a osušíme je. Na pánvi rozpustíme krabí pastu a asi 1 minutu z každé strany v ní smažíme krevety. Hotové krevety vyjmeme děrovanou naběračkou.
  3. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji najemno a osmahneme v omastku po krevetách. Cibuli zaprášíme moukou a necháme zpěnit. Poté podlijeme smetanou a bílým vínem a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.
  4. Do hotové omáčky vložíme krevety a 2 minuty povaříme. Přichystáme kopr, který opláchneme a osušíme. Část odložíme stranou na ozdobení a zbytek nasekáme. Do omáčky přidáme kopr, pomerančovou kůru a šťávu. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Hotové těstoviny scedíme a necháme okapat. Připravíme je na talíře, přelijeme omáčkou s krevetami a zdobené koprem podáváme.