Hovězí pečeně s brusinkovou omáčkou

Hovězí pečeně s brusinkovou omáčkou - obrázek

Ingredience


Hovězí plec 1 kg
Olej slunečnicový 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Džem brusinkový 1 polévková lžíce
Solamyl - bramborový škrob 2 polévková lžíce
Víno portské 100 ml
Vývar zeleninový 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Hovězí pečeni omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče s rozpáleným slunečnicovým olejem. Maso ze všech stran opečeme, poté vložíme do trouby a pečeme 90 minut.
  2. Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple.
  3. Z pekáče slijeme všechen tuk. Do pekáčku nalijeme zeleninový vývar, přivedeme k varu, potom přidáme brusinkový džem, důkladně promísíme. Škrob smícháme s portským vínem a přimícháme do pekáčku, osolíme, opepříme a ještě jednou důkladně promícháme.
  4. Hovězí pečeni krájíme na plátky, servírujeme na připravené talíře a přelijeme brusinkovou omáčkou.