Hovězí pečeně s brusinkovou omáčkou
Ingredience
Hovězí plec |
1 kg |
Olej slunečnicový |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Džem brusinkový |
1 polévková lžíce |
Solamyl - bramborový škrob |
2 polévková lžíce |
Víno portské |
100 ml |
Vývar zeleninový |
400 ml |




-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Hovězí pečeni omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče s rozpáleným slunečnicovým olejem. Maso ze všech stran opečeme, poté vložíme do trouby a pečeme 90 minut.
- Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple.
- Z pekáče slijeme všechen tuk. Do pekáčku nalijeme zeleninový vývar, přivedeme k varu, potom přidáme brusinkový džem, důkladně promísíme. Škrob smícháme s portským vínem a přimícháme do pekáčku, osolíme, opepříme a ještě jednou důkladně promícháme.
- Hovězí pečeni krájíme na plátky, servírujeme na připravené talíře a přelijeme brusinkovou omáčkou.