Karbanátky jehněčí s mátou

Ingredience


Cibule 1 ks
Jehněčí maso mleté 350 g
Jogurt krémový bílý natur 4 polévková lžíce
Máta 1 polévková lžíce
Mátové želé 3 polévková lžíce
Okurka salátová 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velké mísy dáme mleté jehněčí maso a promícháme s nasekanou cibulí, polovinou mátového želé a strouhankou. Osolíme, opepříme a vytvoříme pevnou směs.
  2. Směs rozdělíme na 4 díly a z každého vytvarujeme karbanátek. Přikryjeme fólií a necháme v lednici 30 minut.
  3. Rozpálíme gril, na mřížku grilu položíme fólii na pečení a navrch dáme karbanátky. Grilujeme 8 minut z každé strany.
  4. V misce smícháme jogurt, čerstvou mátu, nakrájenou okurku a zbylé mátové želé. Přikryjeme a dáme vychladit do lednice.
  5. Karbanátky necháme okapat a podáváme teplé se zálivkou.