Karbanátky jehněčí s mátou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Jehněčí maso mleté |
350 g |
Jogurt krémový bílý natur |
4 polévková lžíce |
Máta |
1 polévková lžíce |
Mátové želé |
3 polévková lžíce |
Okurka salátová |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do velké mísy dáme mleté jehněčí maso a promícháme s nasekanou cibulí, polovinou mátového želé a strouhankou. Osolíme, opepříme a vytvoříme pevnou směs.
- Směs rozdělíme na 4 díly a z každého vytvarujeme karbanátek. Přikryjeme fólií a necháme v lednici 30 minut.
- Rozpálíme gril, na mřížku grilu položíme fólii na pečení a navrch dáme karbanátky. Grilujeme 8 minut z každé strany.
- V misce smícháme jogurt, čerstvou mátu, nakrájenou okurku a zbylé mátové želé. Přikryjeme a dáme vychladit do lednice.
- Karbanátky necháme okapat a podáváme teplé se zálivkou.