Libanonský kibbeh

Ingredience


Cibule 1 ks
Jehněčí maso mleté 350 g
Kečup 2 polévková lžíce
Kuskus 75 g
Nové koření mleté 4 kávová lžička
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř cayenský 0.25 kávová lžička
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky dáme kuskus, zalijeme studenou vodou a necháme 30 minut stát. Poté přesypeme do síta, vymačkáme z něj vodu.
  2. Do mixéru vložíme cibuli, jehněčí mleté maso a rozmixujeme. Smícháme kuskus, jehněčí mleté maso, skořici, nové koření s pepřem a promícháme. Těsto rozdělíme na 8 dílů, vytvarujeme šišky a napícháme je na 8 jehel. Necháme na 30 minut vychladit.
  3. Smícháme kečup a olej, abychom získali šťávu na podlévání. Kibbeh grilujeme 15 minut, otáčíme a podléváme.
  4. Ihned podáváme.