Libanonský kibbeh
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Jehněčí maso mleté |
350 g |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Kuskus |
75 g |
Nové koření mleté |
4 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
0.25 kávová lžička |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do misky dáme kuskus, zalijeme studenou vodou a necháme 30 minut stát. Poté přesypeme do síta, vymačkáme z něj vodu.
- Do mixéru vložíme cibuli, jehněčí mleté maso a rozmixujeme. Smícháme kuskus, jehněčí mleté maso, skořici, nové koření s pepřem a promícháme. Těsto rozdělíme na 8 dílů, vytvarujeme šišky a napícháme je na 8 jehel. Necháme na 30 minut vychladit.
- Smícháme kečup a olej, abychom získali šťávu na podlévání. Kibbeh grilujeme 15 minut, otáčíme a podléváme.
- Ihned podáváme.